Selecteer een pagina

Glascoating

Bij ons is het mogelijk om uw auto te laten voorzien van een glascoating, maar wat is dat nou precies zo’n glascoating?

Wat is een glascoating?

Een glascoating is een semi/permanente vorm van lakbescherming. Waar traditionele wax een maximale standtijd heeft van enkele maanden hebben glascoatings standtijden van enkele jaren. Een glascoating word in verschillende stappen over uw lakwerk heen gezet en voegt glans, hardheid en waterafstotendheid toe aan het lakoppervlak. Het voertuig zal eenvoudiger schoon te houden zijn, krasbestendiger worden en minder snel vervagen door UV licht.

Voorbereiden van het lakwerk

Voordat er een coating word geplaatst moet het lakwerk eerst geprepareerd worden. Allereerst word de auto in meerdere stappen gewassen met verschillende producten. Denk hierbij aan het verwijderen van vliegroest, spoorslag, teer en hars vlekken.

Hierna onderwerpen wij de auto aan een controle, lakdefecten en de lakdikte worden in kaart gebracht voor de volgende stap.

Polijsten van het lakwerk

Het corrigeren van het lakwerk noemen we polijsten, dit doen wij d.m.v. verschillende machines. Op deze manier kunnen wij elk paneel weer in optimale staat terugbrengen. Het lakwerk word in verschillende stappen gecorrigeerd (van grof naar fijn). Hierdoor corrigeren/verwijderen we de krassen en swirls en zal het lakwerk er weer als nieuw uitzien.

Hoewel dit veruit het meest tijdrovende onderdeel van het proces is bepaald dit voor een groot deel het eind resultaat. Bij elk coating pakket zit standaard minimaal 6 uur polijstwerk. Is dit voldoende voor uw auto? Voor een kleine/middenklasse auto is dit voldoende tijd om 60-70% van de krassen en swirls te corrigeren. Het corrigeren van de volgende 20-30% gaat meer tijd in zitten omdat deze krassen zich vaak in de diepere laklagen bevinden. Is het resultaat er dan minder mooi om? Nee dat zeker niet, na het plaatsen van de glascoating zal de auto een diepe glans krijgen met een verbluffend resultaat. Het is uiteraard mogelijk om een correctie van 80-90% te realiseren echter zal dit niet bereikt worden met enkel 6 uur polijstwerk. In overleg kan worden besloten om extra tijd te spenderen aan het polijsten om zo een nog beter resultaat te halen. De kosten hiervoor zijn €30 per uur exclusief BTW.

Aanbrengen van een coating

Na het polijsten word de auto opnieuw gewassen om deze te ontdoen van alle polijst resten en oliën. Dit is nodig om te zorgen dat de coating optimaal kan hechten aan het lakwerk. Afhankelijk van welke coating er word gekozen worden de meeste coatings in verschillende lagen aangebracht. Het product word d.m.v. een pipet op een suède doekje aangebracht en zo word paneel voor paneel afgewerkt.

Na het drogen van de coating (duur is afhankelijk van gekozen coating) word de auto voorzien van een laag Gyeon Cure. Dit is de laatste laag bescherming en hierna kan de auto weer in gebruik worden genomen. We raden onze klanten aan om na het plaatsen van een coating de auto minimaal een week niet te wassen.

Verschillende coatings

Wij gebruiken enkel en alleen de coatings van Gyeon. Deze coatings staan hoog aangeschreven in de markt als het aankomt op bescherming en duurzaamheid. Wij bieden verschillende coatings in verschillende prijs klasse aan. Elke coating heeft zijn unieke eigenschappen, hieronder staat een overzicht van de verschillende coatings die wij aanbieden. Niet helemaal duidelijk? Wij kunnen u helpen met het kiezen van de juiste coating.

Gyeon Cancoat v.a. €199

Q² CanCoat biedt ongeevenaarde vuil- en waterafstotendheid. Daarnaast biedt Q² CanCoat bescherming tegen UV straling, sterke chemicaliën, vogelpoep, pekel en voorkomt oxidatie. Ondanks dat Cancoat word gezien als ‘in stap’ coating is de glans die word toegevoegd aan het lakwerk ongeëvenaard en misschien wel de beste van alle Gyeon coatings.

Deze coating kan ook worden gebruikt als top-coating bovenop onze andere coatings. Voordeel hiervan is dat er nog meer glans word toegevoegd en de stand tijd aanzienlijk verhoogd word.

Gyeon One v.a. €275

Q² One is zeer duurzaam en geeft een glaze-achtige glans. Q² One biedt tot wel 12 maanden of 20.000km bescherming tegen de elementen. Natuurlijk, de coating blijft niet perfect schoon na een lange rit in slecht weer. Maar met deze coating kunt u gerust een keer een wasbeurt overslaan. (Optioneel met Gyeon Cancoat als topcoating)

Gyeon Pure v.a. €350

Q² Pure is een geavanceerde keramische coating die een lange levensduur combineert met waterafstotende eigenschappen. Dat komt door het gehalte van 50% SiO2 dat u alleen vindt in GYEON producten. Q² Pure is zeer transparant en volkomen bestand tegen chemicaliën met een pH tussen 2 en 11. Gyeon Pure beschikt over uitstekende zelf reinigende eigenschappen. Deze coating biedt bescherming tot 18 maanden of 30.000km (Optioneel met Gyeon Cancoat als topcoating)

Gyeon Mohs v.a. €499

De absolute top coating van Gyeon!
Q² MOHS is de hardste beschermende coating die tot nu toe gemaakt is. Een gemiddelde autolak is 3-4 Mohs hard. Q² MOHS voegt daar 3H aan toe, waardoor de combinatie extreem bestand is tegen krassen, ontsieringen en vervaging. Door de hardheid van de coating wordt de kwaliteit van de lak langer beschermd. Zo beschermt u bijvoorbeeld het kostbare resultaat van een lakherstelbehandeling.

Duurzaamheid is een van de belangrijkste voordelen van deze quartz-coating. Over een periode van 12 maanden neemt de waterafstotendheid slechts met 20% af! Het biedt een maximale bescherming tegen allerlei omgevingsfactoren. In vergelijking met traditionele natuurlijke kwaliteitswaxen, gaat Q² MOHS drie keer langer mee.

Afhankelijk van de luchtvochtigheid en de temperatuur past Q² MOHS zich aan de omgeving aan en gaat de coating meewerken met de lak. Die elasticiteit en flexibiliteit voorkomen ook dat er micro-barstjes in de coating ontstaan die eventueel de bescherming kunnen verminderen. De Q2 MOHS coating geeft een diep, glanzend resultaat. Het visuele effect is anders dan bij Q² PRIME en Q² PURE, dat een glas-effect geeft. Q² MOHS zorgt voor een wetlook en een natuurlijk stralende lak. (Optioneel met Gyeon Cancoat als topcoating)

Uw auto is toe aan Waxed. Bent u er ook klaar voor?

 

Bekijk onze prijslijst en maak vandaag nog een afspraak. Natuurlijk is het ook mogelijk om even langs te komen.